6 gezondheidsvoordelen van kersen

De kersen liggen weer in de winkel! Deze vruchten zitten boordevol verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon. Hieronder zetten we 6 gezondheidsvoordelen van kersen op een rijtje.

gezondheidsvoordelen van kersen

Gezondheidsvoordelen van kersen

1. Rijk aan antioxidanten

Wat is gezond aan kersen? Deze vruchten zijn een uitstekende bron van antioxidanten zoals anthocyanen en quercetine. Deze antioxidanten helpen vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren, wat kan helpen bij het voorkomen van verschillende soorten chronische ziekten waaronder hartziekten en kanker.

2. Bevordert een goede nachtrust

Kersen zijn een van de weinige voedselbronnen die melatonine bevatten, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaapcycli. Het eten van kersen of het drinken van kersensap kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van symptomen van slapeloosheid. Ook deze kruiden bevorderen een goede nachtrust.

3. Helpt bij gewichtsbeheersing

Kersen zijn laag in calorieën en hoog in vezels, waardoor ze een uitstekende snack zijn voor mensen die proberen af te vallen. De vezels in deze vruchten kunnen helpen om je langer vol te voelen, wat kan helpen om overeten te voorkomen. Ook deze kruiden zijn goed om af te vallen.

4. Ondersteunt een gezonde spijsvertering

De vezels in kersen kunnen ook helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering door het bevorderen van regelmatige stoelgang en het helpen van het lichaam bij het efficiënt verwerken van voedsel.

5. Kan helpen bij het verminderen van ontstekingen

Kersen bevatten antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met artritis en andere ontstekingsgerelateerde aandoeningen. Wist je trouwens dat gember ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft?

6. Goed voor de huid

De antioxidanten in kersen kunnen helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door vrije radicalen, wat kan helpen bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering. Bovendien kan het vitamine C gehalte in kersen helpen bij de productie van collageen, een eiwit dat helpt bij het behouden van de huidelasticiteit.

Kortom, deze vruchten zijn een heerlijke en voedzame vrucht die een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Of je ze nu vers eet, in een smoothie mengt of geniet van een glas kersensap, je lichaam zal je dankbaar zijn!

Lees ook:

10 redenen om elke dag kiwi te eten

Waarom zijn aardbeien zo gezond?

Wat is er zo gezond aan watermeloen? 8 watermeloen weetjes!