10 redenen om elke dag kiwi te eten

Kiwi’s mogen dan wel kleine vruchten zijn, het zijn echte vitaminebommetjes. Naast de flinke hoeveelheid vitamine C bieden deze vruchten nog veel meer gezondheidsvoordelen. Hier zijn alvast 10 redenen waarom het eten van kiwi een uitstekend idee is!

kiwi eten

10 redenen om elke dag kiwi te eten

1. Rijk aan vitamine C

Allereerst zijn kiwi’s rijk aan vitamine C. Sterker nog: een kiwi bevat meer vitamine C dan een sinaasappel! Deze vitamine werkt in het lichaam als antioxidant. Daarnaast is deze vitamine onmisbaar voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van een goede weerstand.

2. Goed voor de spijsvertering

Kiwi’s bevatten een enzym genaamd actinidine, dat helpt bij de afbraak van eiwitten en de spijsvertering bevordert. De vezels in deze vruchten helpen ook om het spijsverteringsstelsel te reguleren. Heb je last van obstipatie? Dan kan het dagelijks eten van een kiwi verlichting bieden.

3. Bevordering van de immuniteit

De voedingsstoffen in kiwi’s, zoals vitamine C, vitamine K, vitamine E, foliumzuur en kalium, spelen een rol in de functie van het immuunsysteem en helpen het lichaam te beschermen tegen ziektes.

4. Ondersteuning van het gezichtsvermogen

Kiwi’s bevatten zeaxanthine en luteïne, twee voedingsstoffen die bijdragen aan de gezondheid van het oog en het risico op maculadegeneratie verminderen.

5. Helpt bij het beheersen van de bloeddruk

De hoge kaliuminhoud in deze vruchten helpt bij het handhaven van een gezonde bloeddruk door de effecten van natrium in het lichaam tegen te gaan.

kiwi gezond

6. Rijk aan antioxidanten

Kiwi’s zijn rijk aan antioxidanten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en het risico op chronische ziekten verminderen.

7. Goed voor de huid

De vitamine C in deze vruchten helpt bij de productie van collageen, een eiwit dat helpt bij het behouden van een gezonde huidstructuur.

8. Bevordert een gezond gewicht

Kiwi’s zijn laag in calorieën maar hoog in vezels, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing door een vol gevoel te geven en overeten te voorkomen. Ook deze kruiden zijn goed om af te vallen.

9. Verbetering van de slaapkwaliteit

Onderzoek suggereert dat het eten van kiwi’s voor het slapengaan kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, dankzij de aanwezigheid van serotonine, een hormoon dat helpt bij het reguleren van de slaap. Ook deze kruiden bevorderen een goede nachtrust.

10. Goed voor het hart

De vezels, kalium en antioxidanten in kiwi’s dragen bij aan de algehele hartgezondheid en kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Het dagelijks eten van kiwi kan tal van gezondheidsvoordelen bieden. Of het nu gaat om het verbeteren van de spijsvertering, het ondersteunen van het immuunsysteem, of het bevorderen van een gezonde huid; deze kleine vrucht is een voedzame toevoeging aan je dagelijkse voeding. Met zoveel voordelen is het geen wonder dat kiwi’s over de hele wereld geliefd zijn als een gezonde en smakelijke snack. Dus waarom zou je niet vandaag nog beginnen met het toevoegen van kiwi’s aan je dagelijkse routine?