Schoonheid van binnenuit met beauty-supplementen

Beauty-supplementen – Reiniger, toner, serum, oogcrème, dagcrème, zonnebescherming… Bestaat jouw huidverzorging ook uit ontelbaar veel stappen? Of sta je een uur in de badkamer om al je haarverzorgingsproducten aan te brengen? Zelfs dan mist er volgens de laatste beautytrends nog een stap: verzorging van binnenuit. Hoe doe je dat en wat is het nut? Dat leggen we je in dit artikel uit!

schoonheid van binnenuit

Innerlijke verzorging voor uiterlijke schoonheid

Als het aankomt op de verzorging van onze huid en haren, grijpen we snel naar producten die je langs buiten aanbrengt. Je haar groeit echter van binnenuit en ook de vernieuwing van je huidcellen is een proces dat in die richting werkt. Ze ook van binnenuit verzorgen is dus niet zo’n vreemd idee!

Glanzend haar

Om te groeien heeft je haar nood aan de juiste voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Je neemt deze op via je voeding en je bloed transporteert deze vervolgens naar de haarzakjes. Een gebalanceerd eetpatroon is dus zeer belangrijk voor een gezonde haardos. Deze stoffen zijn goed voor je haar: biotine (vitamine B8), selenium en zink. Vind je ook een levendige kleur belangrijk? Dan is koper hét mineraal voor jou, want het ondersteunt de haarpigmentatie.

Om deze vitaminen en mineralen binnen te krijgen, zet je best regelmatig volgende producten op het menu: eieren, vis, peulvruchten, schaal- en schelpdieren en noten.

Wist je trouwens dat selenium en zink ook goed zijn voor je nagels? Twee vliegen in één klap dus!

Een stralende huid

Je huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Deze laatste, ook de hypodermis genoemd, vormt de scheiding tussen je huid en je spieren en bestaat vooral uit vetcellen. Tussenin vinden we de lederhuid, of de dermis, die instaat voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hier vind je dan ook collageen en elastine terug.

Aan het oppervlak bevindt zich dan de opperhuid of epidermis. Deze huidlaag vernieuwt zichzelf voortdurend, nieuwe cellen worden aangemaakt en oude cellen schilferen af. Je huid is dus non-stop aan het werk en kan wel een boost gebruiken.

De natuurlijke werking van je huid bevorderen, dat doe je met deze vitamines en mineralen: vitamine A, biotine (vitamine B8), niacine (vitamine B3), riboflavine (vitamine B2) en zink. Bovendien bevordert koper niet enkel de pigmentatie van je haar, maar ook van je huid. Daarnaast is ook vitamine C nuttig, ze optimaliseert namelijk de collageenvorming.

Lees ook: Is het gezond om collageen in te nemen?

beauty supplementen

Het nut van beauty-supplementen

Naast de juiste voeding, zijn er tegenwoordig ook verschillende beauty supplementen op de markt die zeer gericht vitamines en mineralen bevatten die goed zijn voor je haar of huid. Op die manier krijg je zeker voldoende van deze stoffen binnen en, misschien nog wel belangrijker, kan je lichaam ze goed verdelen om alle lichaamsfuncties vlot te laten verlopen.

Heb je bijvoorbeeld last van vermoeidheid als je lange lokken hebt? Dat kan een teken zijn dat je lichaam bepaalde B-vitamines naar je haar stuurt, waardoor er niet meer voldoende over is om je energieniveau op peil te houden. Door de inname van beauty supplementen kan je je vitamine- en mineralengehalte dus optimaal houden.

Je huid en haren van binnenuit voeden voor een zichtbaar resultaat aa de buitenkant, dat is een filosofie achter zulke beauty-supplementen. En de keuze is enorm: van klassieke capsules en tabletten om door te slikken tot poeders om een schoonheidsdrankje mee te maken of zelfs hippe gummies met een lekker smaakje!

Lees ook:

Hoe hydrateer je je huid van binnenuit?

Hyperpigmentatie: wat is het en wat kun je eraan doen?