5 tips tegen schurende bovenbenen

Schurende bovenbenen kunnen een ongemakkelijk en pijnlijk probleem zijn, vooral tijdens de warmere maanden wanneer we vaker rokken en jurken dragen. Wat helpt tegen schurende bovenbenen? In dit artikel delen we 5 tips om schurende bovenbenen te voorkomen.

schurende bovenbenen

Tips tegen schurende bovenbenen

1. Draag de juiste kleding

Het dragen van de juiste kleding kan een groot verschil maken. Kies voor ademende stoffen zoals katoen en vermijd strakke kleding die wrijving kan veroorzaken. Overweeg het dragen van fietsbroekjes onder je rokken en jurken om schuurplekken te voorkomen.

2. Gebruik anti-wrijvingscrèmes

Er zijn verschillende anti-wrijvingscrèmes op de markt die speciaal zijn ontworpen om schuren te voorkomen. Deze producten vormen een barrière op de huid die wrijving vermindert. Daarnaast kan je ook kokosolie gebruiken, een bodylotion voor de droge huid of vaseline.

3. Gebruik Odorex voor schurende benen

Welke deo tegen schurende bovenbenen? Onze favoriet is de Odorex 0% parfum deodorant voor de gevoelige huid. Even sprayen op je bovenbenen en je benen glijden soepel langs elkaar zonder irritatie of dergelijke. Het voordeel van deze Odorex deo is dat je hem ook als anti-transpirant onder je oksels kunt gebruiken.

4. Vermijd overmatig zweten

Zweet kan wrijving en irritatie verergeren. Probeer op warme dagen zoveel mogelijk in een koele omgeving te blijven en gebruik indien nodig een anti-transpirant. Is het niet mogelijk om op een koele plek te vertoeven? Probeer dan een andere tip uit dit lijstje.

5. Gebruik talkpoeder

Talkpoeder kan helpen om vocht op te nemen en de huid droog te houden, waardoor de kans op schuren wordt verminderd. Het nadeel van talkpoeder is dat het vrij snel zijn werking verliest als je transpireert. Ook kunnen er witte vlekken op je kleren terechtkomen.

Schurende bovenbenen kunnen een lastig probleem zijn, maar met de juiste zorg en aandacht hoeft het geen belemmering te zijn. Probeer deze tips uit en vind de oplossing die het beste voor jou werkt. Onthoud dat ieder lichaam uniek is en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Het belangrijkste is dat je huid comfortabel voelt!