Deze 7 voedingsmiddelen kan je beter niet in de airfryer bereiden

De airfryer is een revolutionair keukenapparaat dat frituren gezonder en gemakkelijker maakt. Maar niet alles is geschikt voor de airfryer. Hieronder 7 voedingsmiddelen die je beter niet in de airfryer kunt bereiden.

wat mag niet in de airfryer

Wat mag niet in de airfryer?

1. Rauw deeg

Hoewel het verleidelijk kan zijn om koekjes of brood in de airfryer te bakken, is dit geen goed idee. De hete luchtstroom kan het deeg naar de verwarmingselementen blazen, wat kan leiden tot rookontwikkeling en mogelijk brand.

2. Groenten met weinig vet

Groenten die weinig vet bevatten, zoals wortelen of broccoli, kunnen uitdrogen en hard worden in de airfryer. Het is beter om deze groenten te stomen of te koken.

3. Hele kip

Een hele kip past misschien wel in de airfryer, maar de buitenkant zal waarschijnlijk verbranden voordat de binnenkant gaar is. Het is beter om de kip in stukken te snijden voordat je hem in de airfryer doet.

4. Rijst en pasta

Rijst en pasta hebben vocht nodig om te koken, en dat is iets wat de airfryer niet kan bieden. Deze voedingsmiddelen kunnen hard en oneetbaar worden in de airfryer.

5. Gepaneerde vis of kip

Gepaneerde vis of kip kan problemen veroorzaken in de airfryer. De hete lucht kan de coating wegblazen, waardoor het voedsel ongelijkmatig wordt gekookt.

6. Verse kaas

Hoewel gebakken kaas een heerlijke traktatie kan zijn, is verse kaas niet geschikt voor de airfryer. De kaas kan smelten en druppen waardoor er alleen maar viezigheid ontstaat.

7. Olieachtige voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen die al veel olie bevatten, zoals frituurvet of boter, kunnen rook veroorzaken in de airfryer. Het is beter om deze voedingsmiddelen op een traditionele manier te koken.

Hoewel de airfryer een veelzijdig keukenapparaat is, is het belangrijk om te weten wat je er veilig in kunt koken. Door deze richtlijnen te volgen, kun je genieten van heerlijke en gezonde maaltijden uit je airfryer, zonder onnodige risico’s. Eet smakelijk!